Дерматологичният преглед включва разговор с консултиращия лекар, чрез който той ще се информира за всички минали и настоящи оплаквания, свързани с кожата, както и за съпътстващите Ви и фамилни заболявания. По време на прегледа лекарят ще огледа кожата и видимите лигавици, както и кожните придатъци – косми и нокти. Тази информация и видът на обрива позволяват поставянето на диагноза на заболяването или създаването на хипотеза за същността му, въз основа на която да се проведат допълнителни уточняващи изследвания.
В хода на диагностицирането на болестта е възможно да бъдат препоръчани и допълнителни изследвания – изследвания на кръвта и урината, кожна биопсия, микробиологично изследване и др. След обсъждане на възможните причини за възникване на заболяването лекарят предлага възможна схема за лечение.
Резултатите от прегледа и изследванията се въвеждат и съхраняват в специализирана и защитена, компютърна, информационна система. Данните от нея се натрупват при посещенията на пациента в личен дерматологичен картон, който се пази при лекуващия лекар. Медицинската и личната информация, които са станали обект на обсъждане по време на прегледите, са недостъпни за трети лица и се съхраняват по Закона за защита на личните данни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *