5.0
Рейтинг в Superdoc базиран
на 28 пациента
д-р Веселин Бояджиев, МЦ Медикал Плюс 2

Информация


Д-р Веселин Бояджиев е специалист педиатър и детски ендокринолог във Варна с над 24 години медицински опит. Извършва диагностика и лечение на ендокринни заболявания в детска възраст - затлъстяване, захарен диабет, отклонения в растежа и пубертета, заболявания на щитовидната жлеза, калциево-фосфорни и костни заболявания, менструални нарушения. С приоритет в научните и професионалните му интереси са редките ендокринопатии, генетичните синдромни заболявания и най-вече вродените скелетни дисплазии.

От 2001 г. д-р Бояджиев е асистент в Клиниката по детска ендокринология към Катедрата по детски болести на Медицински университет Варна. Към момента е председател на Варненското дружество по детска ендокринология и част от екипа специалисти на ДКЦ Света Марина Варна и МЦ Медикал плюс 2.
Владее английски език.

Образование и квалификация

Завършва Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов Варна през 1999 г. Има придобити специалности: Детски болести през 2005 г. и Детска ендокринология и болести на обмяната през 2009 г. От 2018 г. е докторант с тема на дисертацията: Костно здраве и фрактурен риск сред деца в перипубертетна и юношеска възраст – значението на телесното тегло, разпределението на мастната тъкан и наличието на метаболитни отклонения.

Квалификации:
- Член на Български лекарски съюз, Българското национално сдружение по детска ендокринология, Европейската асоциация по детска ендокринология (ESPE) и секция Медицина към Съюза на учените Варна;
- Специализация Детско костно здраве, Шефилд, Великобритания, 2008 г. и Кембридж, Великобритания, 2009 г.;
- Специализация Захарен диабет в детско-юношеска възраст, Денвър, САЩ, 2008 г,;
- Специализация Скелетни дисплазии, Лозана, Швейцария, 2018 г.;
- Участия в многобройни международни и национални конгреси и семинари по специалността.

Ценоразпис

Първичен преглед
80 лв
Вторичен преглед
40 лв
д-р Веселин Бояджиев, МЦ Медикал Плюс 2
МЦ Медикал Плюс, ул. Русе 17

Запиши час по телефона!

Запишете час при специалист бързо и лесно, като се обадите на телефон